Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av engångsgrillar
 • Fritid, Test & analys 15.07.2008

  Sydsvenskan har testat något som jag inte har någon erfarenhet av – engångsgrillar. Men de hör tydligen sommaren till, jag ser dem lämnade här och där i stadens parker.

  Problemet med ”glömda” engångsgrillar i naturen och parkerna bara växer, skriver tidningen. I Malmö har man satt upp 45 särskilda engångsgrilltunnor av plåt. I Lund har man löst resonerat om restriktioner eftersom grillarna lämnar dött gräs efter sig.

  Men rätt hanterad är engångsgrillen utan tvekan en trevlig sak på utflykten – inte för en entrecote och absolut inte för en flintastek – grillytan är för liten och temperaturen, i den mån den är tillräckligt hög, håller sig inte tillräckligt länge för ett större stycke kött. Avståndet mellan kol och grillstycke är dessutom för litet – det grillade sotas lätt.

  Sydsvenskans test omfattade åtta olika engångsgrillar från lika många affärer. Resultatet varierade kraftigt. En grill, Hall Miba från Shell, fick ingen fyr alls. Två av grillarna, Landmann från City Gross och Gastro från Coop Nära tände bara delvis.

  Testvinnare blev Grye Skand, inköpt på Statoil.

  Jag fortsätter nog att grilla på gammaldags vis och väljer något annat till min picknick!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:06

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.