Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dags att reglera taxipriserna igen?
 • Resor, Transporter 27.10.2013

  taxifilSedan 1990 är prissättningen i taxibranschen fri. Men det har gett som resultat att skojare i branschen utnyttjar systemet. I Stockholm förekommer priser på långt över 2000 kronor per mil, exemplifierar Ekot.

  Normalt sett börjar priserna i Stockholm på 300 kronor per mil. I Göteborg ligger priset på 250 till 650 kronor milen, och i Malmö från 200 kronor upp till 500 per mil. Allt enligt den undersökning som Transportstyrelsen gjort, enligt Ekot.

  Det kan diskuteras hur avregleringen av taximarknaden har fungerat. Visserligen blev det mycket lättare att få tag på en taxi, men prisskojandet skämmer. Hotellpersonal hör ofta klagomål från uppskörtade turister. De vett inte att priserna ska vara anslagna i taxin och inte heller att det gäller att se upp med vissa friåkare, det vill säga sådana som inte är anslutna till seriösa taxiåkerier.

  Det kanske är dags att reglera priserna igen!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.