Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pengar i sjön utan elavtal
 • Elmarknad 06.11.2013

  Om du inte valt elavtal får du automatiskt ett så kallat tills-vidareavtal som är det dyraste. Att få ner kostnaden är enkelt, ett samtal till din elleverantör gör att du kan få ett annat avtal. Om du inte är beredd att binda dig för längre tid, be att få ett avtal med rörligt elpris. Då varierar ditt elpris i takt med marknadspriset, vilket faktiskt kan vara den billigaste abonnemangsformen.

  Men 780.000 elkunder betalar för mycket för elen, de har tills-vidareavtal. Det skriver DN i en artikel som grundar sig på en undersökning som Energimarknadsinspektionen (EI) gjort.

  -Det överraskade oss att de var så många. För dem som förbrukar 5.000 kilowattimmar handlar det om större pengar. En villaägare kan spara minst 2.000 kronor, säger EI:s generaldirektör Anne Vadasz Nilsson till tidningen.

  Undersökningen visar att ett tills-vidarepris tidvis kan vara mer än dubbelt så dyrt som ett rörligt pris.

  Själv kallar jag det pengar i sjön. Det finns ingen anledning att ha ett tills-vidareavtal när ett enkelt samtal kan spara pengar.

  El, Elmarknad, Tills-vidareavtal, Rörligt elpris

  Skrivet av av Carl @ 8:31

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.