Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rep efter Rot och Rut?
 • Naturvårdsverket lanserar en idé om skatteavdrag för reparationer, ett Rep-avdrag. Då skulle vi behålla våra saker lite längre, tror verket enligt Ekot. Naturvårdsverket forskar också på råvaruskatter, stopp för reklam i brevlådan, lägre skatt för tjänster än varor.

  Visst, det är dyrt att reparera sina prylar. Ofta lönar det sig inte, det är billigare att köpa en ny hårtork när den gamla gått sönder. Ibland är det till och med omöjligt, är prylen tillräckligt gammal går det inte ens att få tag på reservdelar.

  Men ett av grundproblemen är att tillverkarna inte konstruerar sina produkter för lång hållbarhet. De vill hellre att du kommer tillbaka och köper på nytt.

  Jag tror knappast att vi kommer att få se något Rep-avdrag. Men idén bakom, att reparera i stället för att slänga, är god. Det handlar om återvinning. Men det fordras nog andra åtgärder för att få någon omfattning på reparationerna. Utspelet är nog mest till för för att få frågan att diskuteras. Men tyvärr kommer den att vara glömd inom kort.

  Uppdatering: Småningom uppmärksammar även DN Ekots nyhet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:45

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.