Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bankkonto för alla klubbat i EU-parlamentet
 • Banker kan vägra en person att öppna ett bankkonto, utan motivering. Inom EU beräknas 25 miljoner personer sakna bankkonto trots att de skulle vilja ha ett och problemet existerar även i Sverige. Jag har tidigare berättat om ett EU-förslag för att rätta till problemet.

  Nu har förslaget klubbats i EU-parlamentet, läser jag i DN. Alla europeiska konsumenter ska ha rätt att öppna och använda ett grundläggande bankkonto som täcker de vanligaste vardagstjänsterna. Bankerna ska bara kunna säga nej om de misstänker att kontot ska användas till kriminella aktiviteter, enligt DN.

  Som vanligt tar det tid i EU-byråkratin, det lär dröja innan förslaget blir gällande. Förslaget går nu vidare för diskussion med rådet och kommissionen. Vi får väl hoppas att behandlingen inte tar alltför lång tid, att sakna bankkonto innebär ett oerhört handikapp.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:01

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.