Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många NIXar mobilen
 • mobilknapparUnder 2013 antog Swedma, branschorganisationen för direktmarknadsföring, nya regler för marknadsföring och försäljning per telefon. Bland annat blev det möjligt att spärra mobilnummer i NIX-registret. Men baksidan är att reglerna öppnade upp för säljsamtal till mobilen, något som hittills varit förbjudet. Reglerna trädde i kraft första februari i år.

  Konsumentombudsmannen (KO) är starkt kritisk till förändringen. Säljsamtal till mobiler ska vara förbjudet även i fortsättningen, anser KO, och har beslutat driva ett pilotfall till Marknadsdomstolen.

  Men förändringen har också uppmärksammats i media. Det har gjort att cirka 490.000 mobilnummer redan har NIXats, berättar TT i en artikel.

  Jag går helt på KO:s linje, säljsamtal till mobilen ska vara förbjudna. Men branschen har nog oroats av att allt fler väljer att bara ha mobiltelefon. Antalet fasta abonnemang minskar, speciellt bland unga.

  Men eventuella förändringar lär ta tid. Tyvärr är det nog dags för alla att anmäla sitt mobilnummer till NIX-registret. Du hittar en länk dit nere till höger.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:32

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.