Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många reaktioner kring räk-rödlistningen
 • WWF:s rödlistning av räkor i årets fiskguide har gett många reaktioner. WWF motiverade rödlistningen med att fisket inte är hållbart på grund av dåliga beståndsuppskattningar, risk för överfiske, dumpning av små räkor i havet, otydlig förvaltning.

  Fiskarna är naturligtvis oroliga för att inte få avsättning för sina räkor. Andra hävdar att räkbestånden inte alls är hotade, vi kan fortsätta äta räkor med gott samvete.

  Främst på västkusten säljer de färska räkorna fortfarande bra. Coop har meddelat att de behåller räkor i sortimentet men Axfood, som har kedjorna Willys och Hemköp, säger däremot nej till de röda räkorna, liksom Ica. Några krogar har också meddelat att de slutar servera färska räkor och sådana kommer inte heller att serveras i samband med Melodifestivalen i Göteborg.

  Mest uppmärksammat är nog att vår fiskeriminister, Eskil Erlandsson (C), säger att han tänker fortsätta att äta färska svenska räkor. Uttalandet får naturligtvis kritik från MP-håll.

  Uppdatering: Småningom kommer HD med en artikel med lokala reaktioner.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.