Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Inför kvitto ”on demand”
 • I skatteverkets anvisningar står bland annat att alla företagare som tar emot betalning kontant eller med kort måste ha ett kassaregister och alltid ska ta fram och erbjuda kunden ett kassakvitto. Syftet är att se till att alla köp redovisas och minska risken för skatteflykt.

  Men jag tycker att kravet på att alltid ta fram kvitto ofta innebär ett stort resursslöseri. Jag har på sistone roat mig med att fråga i butiker, kiosker, spel- och tobaksaffärer om hur mycket kvitton de får slänga. ”Säckvis” och ”massor” är standardsvaren och några lägger till att det är ett enormt slöseri med naturresurser.

  Jag kan förstå att alla köp ska registreras i ett kassaregister, däremot kan jag inte förstå varför kvitto alltid måste tas fram. Det borde i stället fungera så att de kunder som vill ska kunna få kvitto.

  Det skulle minska butikernas sopmängd och i bortre ändan bidra till minskat slöseri med naturresurser. Intressant nog.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.