Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kundtjänst ska vara gratis
 • Konsumenträtt 29.07.2014

  Att ta betalt av kunder som ringer till ett företags kundtjänst är förbjudet i hela EU sedan den 13 juni. Förbudet gäller samtal där kunden redan inlett ett avtal med företaget, till exempel köpt en vara eller har tecknat ett abonnemang. Den här nya lagen ingår i ett direktiv om gemensamt konsumentskydd i EU.

  Men det är flera företag som fortfarande tar betalt, avslöjar Ekot. Till exempel flygbolaget Wizzair och snabblåneföretagen Expresskredit och SMS-pengar som tar betalt med 12 kr per minut. Sverigeflyg, där bland andra Gotlandsflyg ingår, kände först inte till den nya lagen, skriver Ekot.

  Under vissa, ganska extrema, förhållanden kan det dock vara tillåtet att ta betalt. Men Ekot påpekar också att det är lite otydligt hur lagen ska tillämpas, var gränserna går. Det får prövas framöver.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.