Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Förskottsbetalning på macken?
 • Bil & andra fordon 02.08.2014

  BensinpumparNär jag för första gången körde bil i USA blev jag överraskad när jag skulle tanka. Jag gjorde som jag var van vid, ställde bilen vid en pump och försökte fylla tanken. Men icke, det krävdes att jag först gick in till kassan och antingen lämnade pengar eller ett kontokort. Sedan startades pumpen.

  Vi går mot samma förhållande, läser jag i en TT-artikel. Alla bensinstölder, för mångmiljonbelopp enligt artikeln, gör att branschen överväger förskottsbetalning.

  Enligt branschens egna siffror inträffade 46 000 springnotor förra året, till ett samlat värde av 38 miljoner kronor. Merparten av stölderna klaras aldrig upp.

  Några mackar har redan infört förskottsbetalning, men många mackägare är tveksamma. De verkliga vinsterna gör mackarna på merförsäljning efter tankningen, i samband med betalningen. Men branschföreträdare tror ändå att vi går mot förskottsbetalning.

  – Jag är övertygad om att vi som bransch någon gång kommer att behöva införa förskottsbetalning som helhet, säger Robert Dimmlich, vd för Svensk Bensinhandel, till TT.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.