Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Har SJ tänkt om?
 • Resor 15.08.2014

  SJ har de senaste åren haft en vansinnig prispolitik. Det har ofta varit billigare att ta bilen och det har varit omöjligt att förutse vad man får betala för en biljett. Jag har skrivit om det flera gånger.

  Nu aviserar SJ att de ska sänka priserna på vissa biljetter. Det berättar DN, Ekot och en artikel från TT. Exempelvis ska lägsta priset för en biljett i första klass sänkas med 100 kronor och 15 procent lägre priser på återbetalningsbara biljetter i första och andra klass. Det är besparingar som gjort prissänkningarna möjliga, påstår SJ.

  Men som jag ser det är det de ständiga förseningarna och inte minst det krångliga och oförutsägbara prissystemet som ställer till det. Förseningarna beror till stor del på att våra politiker gett sjutton i att satsa på underhåll av infrastruktur utan i stället tror att avregleringar löser alla problem. Men prissättningen är upp till SJ.

  Men det finns en antydan om att SJ kommer att se över prissystemet.

  – Vi kommer att se över hela vår prisstruktur. Detta är ett sätt för oss att öka vår konkurrenskraft och attrahera ännu fler resande, säger SJ:s vd Crister Fritzson till TT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.