Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ökade krav på telekom-operatörer
 • Telekom 21.01.2015

  Under de senaste åren har det varit en rad längre avbrott i mobil- och internettrafiken. Ibland har orsaken varit misslyckade uppdateringar av programvara, ibland nedrivna ledningar i samband med oväder.

  Nu sätter den övervakande myndigheten, Post- och telestyrelsen (PTS), ned foten och ställer ökade krav på operatörerna. Det är DN som kommer med nyheten som refereras av TT och också uppmärksammas av Ekot.

  PTS vill stärka driftsäkerheten i näten. Bland annat ställs krav på dubbla uppkopplingar, så kallad redundans, till viktiga knutpunkter. Dessutom ökar kraven på reservel, till exempel med hjälp av lokala generatorer. Reservelen ska kunna fungera i 24 timmar. Hur misslyckade uppdateringar ska kunna undvikas framgår inte.

  Om kraven på driftsäkerhet inte uppfylls kan PTS kombinera sina påpekanden med viten, en ekonomisk piska. De nya kraven ska träda i kraft i september.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.