Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » NIX-reglerna skärps
 • Försäljning 08.02.2015

  telemarketingHittills har det kunnat hända att du blir uppringd av en telefonförsäljare, trots att ditt telefonnummer är registrerat i NIX-registret. Det kunde hända om du deltog i någon tävling eller köpte en konsertbiljett via Ticnet. I de finstilta villkor du godkände fanns bland annat villkoret att bli kontaktad av odefinierade telefonförsäljare. Då har ditt telefonnummer, och godkännande, kunnat säljas vidare.

  Nu ska NIX-reglerna ändras, skriver TT i en artikel som publiceras i flera tidningar. Framöver måste det anges exakt vilka företag man i så fall ger sitt medgivande till, och det måste också gå att välja att inte bli uppringd, skriver TT.

  – Företag har försökt att hittat sätt att kringgå reglerna helt enkelt. Vi har blivit uppmärksammade på att man försöker att skaffa sig medgivande genom deltagande i tävlingar, säger Jonas Edström, ordförande för Nix telefon, till TT.

  Dessutom ska personer med vilande företag, exempelvis skogsägare, räknas som konsumenter och inte som näringsidkare. Det är fritt fram att kontakta näringsidkare.

  Men vi kan nog vänta oss att företag kommer på andra sätt att kringgå reglerna.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:43

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.