Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Företag förlänger ångerrätt för mer försäljning
 • Handel, Konsumenträtt 08.11.2015

  Trots att många tror det finns ingen lagstadgad ångerrätt. Undantaget är om du handlar på distans, exempelvis via nätet, över telefon eller på gatan. Du kan läsa mer om ångerrätt på Kov:s webbplats.

  Men går du in i en butik och handlar kan du inte vänta dig att få någon ångerrätt, men många handlare ställer ändå frivilligt upp med sådan. Flera kedjor har dock börjat tillämpa en längre variant av ångerrätt. Upp till ett år, läser jag i en TT-artikel som publiceras i flera tidningar.

  Exempel som nämns i artikeln är Elgiganten som ger en månads betänketid, Clas Ohlson med 90 dagar och Ikea och Intersport som numera har ett helt års ångerrätt.

  Anledningen till denna generositet kan, enligt artikeln, vara en tuff konkurrenssituation. Det gäller att komma med något nytt. Men lång ångerrätt kan också leda till fler spontanköp.

  – Det är ett sätt att tjäna mer pengar genom att minska köptröskeln, så att färre ska skjuta på köpet och i stället våga slå till på en gång, säger Robert Östling, forskare i nationalekonomi vid Stockholms universitet, till TT.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:51

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.