Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kolla hemförsäkringen!
 • Försäkringar 09.02.2016

  Förr var villkoren och omfattningen för olika hemförsäkringar i stort sett lika, det spelade i stort sett ingen roll vilken du valde. Men idag är variationen mycket större, konstaterar Konsumentverket efter en granskning.

  – Det är något att vara extra vaksam på. En hemförsäkring brukar till exempel innehålla en reseförsäkring också, men nu ser vi företag som istället lägger det som en tillvalsförsäkring. I många hemförsäkringar ingår allrisk, men inte i alla. Vad rättsskyddet omfattar kan också skilja sig mycket åt, säger Camilla Tellås, jurist på Konsumentverket.

  Myndigheten har inlett en större granskning av hemförsäkringarnas olika delar. Det som har ingått i översynen är avtalsvillkor och förköpsinformation för delarna överfallsskydd, ansvarsförsäkring, rättsskydd, egendomsförsäkring och allriskförsäkring. Dessutom har juristerna tittat på ett moment som kallas krisskydd. Det är en försäkring som kan ge ersättning ifall du behöver uppsöka psykolog eller få någon annan form av krishantering, skriver verket i sitt pressmeddelande.

  KoV konstaterade brister hos samtliga bolag. Bland bristerna finns gamla preskriptionsregler, felaktig information om ångerrätt och att viktiga begränsningar i försäkringen inte nämns i informationen till konsumenterna, enligt KoV.

  Det gäller alltså att kolla vad din försäkring omfattar, helst innan du tecknar den.

  Mer information om hemförsäkringar finns på KoV:s webbplats Hallå konsument.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.