Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » USA-resenärer måste registrera sig online
  • Resor 08.08.2008

    Flygplan Européer som reser till USA ombeds från och med första augusti upplysa amerikanska myndigheter om sin mentala och fysiska hälsa, kriminella belastning, droghistoria och andra mer eller mindre känsliga data före avresan, berättar TT.

    De nya reglerna, Esta (Electronic system for travel authority), har tagits fram av terrorbekämpningsdepartementet Homeland Security och syftar till att spåra så kallade högriskpassagerare.

    Den första augusti startade ett pilotförsök med det nya systemet, som nästa år blir obligatoriskt för 27 länder, däribland Sverige, som USA inte har visumkrav för. Turister med USA-biljett som inte lämnat uppgifterna senast tre dygn före resan och fått ett godkännande från anti-terrormyndigheten släpps inte ombord.

    Uppgifterna, som ska fyllas i på en särskild Esta-webbsajt, är desamma som flygresenärer till USA redan nu måste fylla i ombord på planet, och den häftiga kritiken från visst europeiskt håll har i vissa läger bemötts med förvåning.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:59

  • 3 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.