Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV säger nix till NIX
  • Det är efter nästan ett års fruktlösa förhandlingar som Konsumentverket (KoV) nu säger upp branschöverenskommelsen med föreningen för NIX-Telefon. Det skriver verket i ett pressmeddelande.

    Verket anser att reglerna kring spärregistret har så många luckor och undantag att tjänsten inte ger ett fullgott skydd mot oönskad telefonförsäljning. Därför vänder sig KoV nu till regeringen och trycker på behovet av nya regler, något som även uppmärksammas av Ekot.

    Enligt verket är det vanligt att konsumenter förleds att bli kontaktade när de deltar i tävlingar, enkäter eller kundundersökningar på nätet. Det är också vanligt att konsumenten lämnar sitt samtycke i samband med att man köper eller beställer något på internet.

    Verket uppmanar regeringen att lägga fram ett lagförslag som kräver skriftlig bekräftelse efter en uppgörelse träffad per telefon. Man vill också att telefonförsäljning bara ska vara tillåten till konsumenter som uttryckligen samtyckt till det, skriver Ekot.

    När det gäller samtycke har KoV och föreningen bakom NIX telefon motsatta uppfattningar. KoV anser att kontakt bara ska vara tillåten för företag som konsumenten själv angett medan föreningen anser att konsumenten ska ange vilka företag man inte vill bli kontaktad av.

    Föreningen bakom registret håller naturligtvis inte med KoV. NIX-Telefon en välkänd och välfungerande spärrtjänst, skriver de i ett pressmeddelande.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 10:57

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.