Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » CD- och DVD-skivor testade
  • dvd-skiva Det är konsumentmagasinet Test som har genomfört ett stort och grundligt test av 48 olika sorters skivor. Testet refereras i GP. De har utsatts för prövningar som motsvarar det mesta som hembrända skivor kan råka ut för: allt från att repas med sand till att förvaras i en vecka i 90 (nittio) graders värme. Skivorna har använts med fem olika brännare och de raderbara varianterna har genomgått 1 000 skrivcykler.

    Bäst bland cd-skivorna var TDK CD-R80, tillsammans med lågprismärket Intenso som är ovanligt här i Sverige. De var stryktåliga och hade låg felprocent. Sämst var Sony CD-Q80, som hade i särklass högst felfrekvens.

    I dvd-klassen var Verbatim bäst i båda kategorierna, DVD+R och DVD-R. De testade varianterna heter Azo och Printable. Sämst i plusformatet var Philips som drogs med en hög felfrekvens. Bland minusskivorna fick Fujifilm sämst betyg.

    När det gäller raderbara skivor var skillnaderna ganska små. Philips och TDK fick bäst resultat i plus- respektive minusformatet, medan budgetmärkena Intenso och Platinum var sämst, berättar GP.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:16

  • En Kommentar

    • Margareta Ivemark skriver:

      Hej! Jag försokte just att beställa verbatim DVD + R, men Dustin skrev :Denna produkt är förnärvarande stoppad för försäljning!
      Önskar få tips av en + variant, som är likvärdig. Det gäller kopiering av amatörfilm. Tacksam för råd. Margareta

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.