Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Restauranger kan få allergicertifikat
  • Sverige blir först i Europa med att allergicertifiera restauranger, ser jag i SvD. Certifieringen ska underlätta för matallergiker som vill gå ut och äta. Samtidigt kan en helt ny kundkrets lockas ut på krogen.

    Projektet som drar igång i september innebär att all personal på landets krogar, både kockar och serveringspersonal, erbjuds att gå igenom en baskurs och en vidareutbildningskurs. Kurserna handlar om hur man enkelt kan se till att menyerna innehåller säkra mat- och dryckalternativ till allergiker. De krogar som gått igenom utbildningen ska premieras med en speciell logotyp som ska fungera som riktmärke för matallergiker som vill gå på krogen utan att behöva oroa sig för en allergisk reaktion.

    Initiativet kommer från Astma och Allergiförbundet. Omkring en fjärdedel av alla vuxna uppger att de inte tål ett eller flera livsmedel. Många av dem avstår idag från att gå ut och äta av rädsla för att få i sig något de inte tål, enligt SvD.

    Jag är själv allergiker men upplever inte några större problem. Det brukar gå bra att fråga om någon av rätterna på krogen innehåller något som jag inte tål. Men det hör till historien att det inte är någon katastrof om jag får i mig något sådant, jag blir inte svårt sjuk.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:38

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.