Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu måste Sverige bli olydigt!
 • Allmänt 26.08.2008

  Ränder Dumheterna i det så kallade ”kriget mot terrorismen” samlar sig. Och Sverige verkar vara lydigast i klassen, när Bush-administrationen i USA leker lärare. Vi spärrar tillgångarna för somalier, utan något som helst bevis, och utan någon som helst möjlighet till prövning.

  Det senaste exemplet på dessa otroliga dumheter rapporteras av SvD. Ahmad Waizy från Lindome i Västra Götaland skulle betala några reservdelar till en tryckkokare som han hittat hos ett tyskt företag via Skandiabankens internettjänst. Men när han skulle skriva in sitt namn i meddelandefältet på utlandsbetalningen blev det nej. Banken har nämligen en spärr mot vissa namn, skriver SvD.

  Det handlar inte ens om hans hela namn, utan om förnamnet. Ahmad gav träff i någon namnlista, troligtvis med upphov i USA. Ahmad Waizys betalning gick till slut igenom – men bara efter att han tagit bort sitt förnamn på uppmaning av Skandiabankens kundtjänst.

  Troligtvis byggde hela den här historien på en fullständig tankevurpa från Skandiabankens sida, att betrakta för- och efternamn för sig.

  Men ändå, det här handlar om fullständiga dumheter. Sverige, och svenska företag, spärrar individers ekonomiska transaktioner utan tillstymmelse till bevis. Hamnar du på en lista med upphov i USA, som okritiskt accepteras av FN, EU och Sverige, har du inte en chans. Och du har inte en chans att visa din oskuld.

  Det här måste vi ändra på. Som i vanliga domstolar måste åklagarsidan, det vill säga USA, först bevisa den anklagades skuld. Annars måste alla länder, och även Sverige, fullständigt strunta i USA:s krav. Det är ett minimikrav när det gäller rättssäkerhet och något för regeringen att fordra.

  Hade jag ett företag som skulle ta hänsyn till dessa ”regler” skulle jag ge fullständigt …. i dem. En diskussion kring prövning av reglerna skulle kunna bli minst lika intressant som diskussionen kring FRA-lagstiftningen.

  Det är bara genom att pröva dessa dumheter som det kan bli någon ändring!

  Inlägget är pingat till Intressant.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:24

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.