Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ännu ett fall av åldersdiskriminering – Nekas bensinkort
  • Privatekonomi 09.09.2008

    Jag har tidigare berättat om åldersdiskriminering från kreditgivare. Nu berättar Sydsvenskan om ett nytt fall – Arne, 78, nekas Shell-kort.

    Arne Arvidson är 78 år och har varit stamkund hos Shell sedan 1950. Han har på senare år tankat med kort. Men nu måste han betala kontant. Citibank vägrar ge kreditkort till kunder som är över 75 år, skriver tidningen. Det är Citibank som hanterar kreditkorten för Shell.

    Citibank hänvisar till sina regler och Shell hänvisar bara till Citibank. Någon ändring lär det inte bli.

    – Nu får jag betala med sedlar, säger Arne till tidningen och har inga planer på att byta. Han verkar mer sur på Citibank än Shell.

    – Jag har aldrig gillat deras attityd. Nu svarar de inte på brev heller.

    Citibanks ålderspolicy har väckt starka reaktioner i pressen efterhand som fall dykt upp på flera håll i landet.

    Men Citibank är inte ensamt om att nobba äldre. Ikeakoncernens finansbolag Ikanobanken hade sjuttio år som högsta gräns för lån utan säkerhet. Det omprövas nu sedan en tidning påpekat att Ingvar Kamprad, 82, inte skulle få lån i sin egen koncernbank. Debatten har även fått Forex bank att slopa en regel om att lån ska vara återbetalda före 75 års ålder.

    Sverige har ingen lag mot åldersdiskriminering, men kan snart ha det via ett EU-förslag, skriver Sydsvenskan.

    Uppdatering: I TV-programmet Plus meddelade en representant för Shell att man nu tar bort sin övre åldersgräns. Ett resultat av den dåliga publiciteten kanske?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:23

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.