Ekologisk mjölk innehåller i jämförelse med konventionell mjölk mer av fetter som ger positiva hälsoeffekter. Det visar en färsk undersökning av Skånemejerier, läser jag i en notis i ATL.
Skånemejerier har låtit mäta mängden Omega 3-fettsyror och Omega 6-fettsyror hos kor på 23 ekologiska gårdar samt 28 konventionella gårdar.
Studien visar att mjölken från de ekologiska gårdarna innehöll dubbelt så mycket av de fettsyror som anses vara positiva för hälsan, skriver tidningen.
Notisen berättar mycket lite om undersökningen, så det är omöjligt att värdera den. Å ena sidan är inte mjölk vår främsta källa för nyttiga fettsyror, det är fisk. Å andra sidan påverkar utfordringen innehållet i mjölken, så omöjligt är det inte.
Frågan är: ska vi dricka mer ekomjölk för att få i oss mer nyttigt fett. Det tycker inte jag, ät mer fisk i stället!
Lämna ett svar