Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Köp inte rödspätta säger WWF
  • Världsnaturfonden (WWF) har uppdaterat sin guide över vilka fiskar vi bör välja, och bör välja bort, när vi köper fisk. Marulk, rödspätta, tunga (sjötunga, rödtunga och bergtunga) och svärdfisk tillhör alla arter vi inte bör välja, berättar SvD i en artikel.

    En del arter får röd signal på grund av överfiske. För oss svenskar är väl torsken mest bekant. Att andra bör väljas bort beror på att fiskemetoderna skadar miljön. Ytterligare en kategori bör väljas bort för att vi vet för lite om hur bestånden påverkas.

    Som fiskälskare kan jag dock konstatera att min favorit, strömming, finns på listan med grönt ljus. En mer omfattande lista finns i artikeln.

    Jag tycker också att det är tveksamt att det inte finns någon geografisk koppling. Bestånden kan vara goda på vissa ställen, medan man bör undvika fisk fångade på andra.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 10:56

  • En Kommentar

    • Christina W skriver:

      Att man ska undvika torsk har man ju vetat men jag blev riktigt rädd när jag läste listan. Kommer hädanefter att kolla den noga innan jag handlar fisk.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.