Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » 102 procent kött i korven?
  • Det är GP som tar upp något som för många kan verka märkligt. En läsare i södra Göteborg köpte ett paket älgkorv i sin lokala mataffär. När han kom hem upptäckte han att korven, enligt etiketten, innehöll 102 (!) procent kött. Kan detta verkligen stämma, undrade han.

    När GP kollade uppgifterna hittade de något ännu märkligare. De köpte en förpackning hjortskinka från samma leverantör. Denna visade sig vara ännu mer fullspäckad – deklarationen angav 130 procent kött.

    Det där verkar ju strida mot allt man lärde sig i skolan om andelar och procent. Men Jonas Fröderberg, produktionschef på tillverkaren Hovagårdens delikatess AB, säger att det inte är så konstigt.

    – Vi har använt 130 gram kött till 100 gram färdig skinka. Du har ett svinn i processen, det är vatten som försvinner helt enkelt. Det är ungeför som när det går åt två kilo apelsiner till ett kilo juice, säger han till GP.

    Och det stämmer. Jag reagerade själv på en liknande förpackning för några år sedan, och kollad upp saken. Deklarationen stämmer, och det ska vara på det viset. Den nyheten var det bara att lägga ner.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:06

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.