Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SE-bankens boräntebluff
  • Emellanåt tar man sig för pannan, hur fräcka får bankerna egentligen vara? I en serie artiklar (här och här) berättar tidningen Dia Pengar om hur SEB bluffar med räntorna för sina bolån. Utåt berättar de om en ränta men när det kommer till kritan använder de en annan, och högre, ränta vid alla beräkningar.

    En vanlig tremånadersränta på 3,98 procent och en ”helt rörlig” ränta på 4,90 som banken mörkar. Alla rabatter och kundbonusar dras från den högre räntan, referensräntan, något som bankens kunder ofta inte är medvetna om. Men den avgör vad kunden slutligen får betala.

    – Om någon tittar i tidningen och ser vår referensränta på rörliga lån så ser det ju alldeles för dyrt ut, säger Rikard Josefson, ordförande i SEB Bolån till Dina Pengar. För några veckor sedan tog SEB bort den både från sin egen webbplats och från de tabeller man levererar till tidningar och nyhetsbyråer, berättas i artikeln.

    Jag bara hitta en benämning för det hela – skojeri!

    Fotnot: SEB:s vinst för 2006 var 15,6 miljarder.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:20

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.