Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Postbox-dumhet undanröjd
  • Allmänt 03.10.2008

    Regeringen röjer undan det omstridda kravet på att alla fastighetsägare ska installera postboxar senast 2011, berättar TT i en notis.

    Där fastighetsboxar inte finns skulle postutdelarna få rätt att låta folk hämta sin post på ett gemensamt utlämningsställe, men nu säger regeringen åt Post- och telestyrelsen (PTS) att upphäva den delen av sina allmänna råd.

    ”Regeringen anser att de allmänna råden inte är förenliga med vad som följer av postregleringen om hur den samhällsomfattande posttjänsten ska tillhandahållas”, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson i ett pressmeddelande.

    – Vi förstår i allra högsta grad att brevbärarna måste få jobba under rimliga former. Men varför ska vi stå för fiolerna? Det borde ju deras arbetsgivare göra. Dessutom finns det inte alltid tillräckligt med plats för den här typen av tillbyggnader, säger Per-Åke Eriksson, VD för Fastighetsägarna till DN.

    Jag har några brevbärare i beekantskapskretsen. De säger att det vore betytdligt intressantare att slippa dela ut all reklam.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:47

  • 2 Kommentarer

    • 08 skriver:

      Visst, och som ”vanlig människa” skulle man gärna slippa att få flera kilo värdelös reklam i veckan. Visst skulle jag kunna sätta upp en lapp, men viss reklam vill jag faktiskt ha.

      Det är tamejtusan bara i Sverige det här ens skulle komma på tal. Jag vill ha ÖKAD service. Varför inte dela ut posten på helgerna? Eller två gånger om dagen, som på så många andra platser i världen?

    • […] har tidigare bloggat om att posten gärna vill se postboxar i alla flerfamiljshus. Det blev inget obligatorium men nu […]

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.