Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Politikernas kvällstidningsspråk
  • Politik 15.10.2008

    Jag har idag roat mig med att lyssna på dagens partiledardebatt. Inga besked om någonting, som vanligt. Men en nyhet fanns det, åtminstone i mina öron. Politikerna har börjat använda kvällstidningsspråk!

    Jag har tidigare skällt regeringen för att använda nyspråk. Ett bland de värsta ord jag vet är ordet utanförskap, för någon som inte arbetar. Svårt sjuka är alltså bara utanför, inte sjuka, vilket kanske kan förklara de nya reglerna för sjukpenning. För alla anställda i den offentliga sektorn används ordet undersköterska, och så vidare.

    Åter till dagens debatt. Först Fredrik Reinfeldt och sedan Maud Olofsson använde ordet ”skattechock” för de röd-grönas budgetalternativ. Men Lars Ohly var inte sämre, han införde ordet arbetslöshetschock. Ordkombinationen nånting-chock trodde jag hörde hemma på kvällstidningarnas löpsedlar.

    Jaag väntar med spänning på nästa drag i ordkriget.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:56

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.