Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Säljare ringer NIXade telefoner
 • Genom att anmäla ditt telefonnummer till NIX-registret ska du slippa oönskade säljsamtal. Bara företag och organisationer där du redan är kund eller medlem får lämna nya erbjudanden. Då ska erbjudandet gälla en produkt som är snarlik den du redan har. En teleoperatör får erbjuda bredband till en abonnent, men inte till exempel tvättmedel.

  NIX-registret har tagits fram i samarbete mellan DM-branschen (Direkt marketing) och Konsumentverket. Nix-registret innehåller i dag en och en halv miljon telefonnummer. Att bestämmelserna följs övervakas av Konsumentverket och DM-nämnden.

  Nu börjar avarter visa sig, berättar SvD i en artikel. Medlemmar i Jägarförbundet har kontaktats med erbjudanden om elavtal. Det är elbolaget Eon som skrivit samarbetsavtalet med Jägarförbundet. Förbundet får provision för varje medlem som tecknat elavtal. Så här får det inte gå till, säger representanter för Konsumentverket och DM-nämnden.

  SvD tycker också att det finns andra indikationer på fixande och trixande. Hittills i år har Konsumentverket fått in 157 anmälningar om missbruk, vilket är fler än under hela fjolåret.

  Jag har haft min hemtelefon NIXad i flera år. Hittills har det funkat bra, bara några få säljsamtal har resulterat i en utskällning från min sida.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:26

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.