Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Posten vill försämra brevutbärningen
 • Allmänt, Service 27.02.2007

  Postens ledning vill att brev ska delas ut senare på dagen. I stället för att komma senast klockan 13 ska den komma senast klockan 16. Då ska Posten kunna minska personalstyrkan rapporterar flera medier, bland andra DN och SvD.

  Men posten går bra, förra året gav en vinst på 1,44 miljarder. Så bra att Postens VD, Erik Olsson, förra året fick en bonus på en halv miljon, utöver lönen på fem miljoner. Förlåt, gratifikation ska det vara, statliga bolag får inte dela ut bonus.

  Att distribuera post är en viktig samhällsfunktion. Ska posten då gå med största möjliga vinst? Ska räknenissar, som Erik Olsson, få dra ner på servicen till dess vi gör uppror? Men mer bonus, förlåt gratifikation, kanske hägrar.

  För småföretagare, som jag, är senare postutdelning ingen bra nyhet. Jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg när posten kom två gånger om dagen.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:45

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.