Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya regler för reklam-tv
 • BarnTv2EU:s kulturministrar är överens om nya regler för tv-sändningar. Det innebär fritt fram för barnreklam i trean och femman. Men också tydligare information om när program innehåller produktplacering, skriver DN:s Brysselkorrespondent.

  Sverige har tidigare varit negativ till förslaget, men nu har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth gett tummen upp.

  – I november hade vi fortfarande förhoppningar om skarpare regler för alkohol- och barnreklam, därför röstade vi nej. Nu var det inte så många länder som gick på Sveriges linje i de frågorna. Hade vi som enda land röstat nej hade det sett konstigt ut, säger Lena Adelsohn Liljeroth till DN.

  Regeringen lägger sig alltså i frågan. Men för oss föräldrar finns en annan utväg. Hemma hos oss får inte barnen titta på barnprogram i trean och femman. Det finns andra program, utan reklam.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:57

 • En Kommentar

  • SideShow Surfer skriver:

   Hmmmm är inte det lite som att hålla ungarna inlåsta pga att det finns farliga personer ute i samhället.Är det inte bättre att på ett vettigt stadium förklara för barnen istället hur värden fungerar !?.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.