Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bjällerklang!
 • Allmänt 31.10.2008

  Jodå, jag har sett det också. Julgranar och girlanger, adventsljustakar och glitter – nu är julen här. På flera stora varuhus är julhandeln redan i full gång – och på Ikea i Sundsvall ställde fram man julsakerna redan i september. ”Det är en hårfin gräns när man ska börja”, säger Svensk handel till SvD.se.

  Nästan två månader återstår till julafton – men tecknen på att julen snart är här blir nu allt fler. Och det handlar inte bara om vädret med allt lägre temperaturer – nu har också den svenska julhandeln satt igång.

  På flera varuhus är girlangerna redan uppsatta, adventsljusstakarna framplockade och julprydnadssakerna uppställda på hyllor och bord.

  – Vi plockar fram adventssakerna ungefär en månad innan första advent. Det brukar vi alltid göra, säger Stefan Malmqvist, marknadschef för Åhlensvaruhusen, till SvD.se.

  Det kanske inte är så konstigt att man hinner tröttna på julen, redan innan julafton. Men i år lär handlarna få det tufft, så här i finanskrisens tider. Jag undrar om vi får se några rekordrubriker för handeln i år.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:40

 • En Kommentar

  • Stig skriver:

   Jag instämmer i att julen börjar alldeles för tidigt. Det är affärsmännes jul, inte familjens. Det räcker att fira jul med familjen. Dämpa hysterin med klappar. Njut av vintern och den goda maten

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.