Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test – Espressomaskimer
 • Jag gillar riktigt kaffe, svensk mellanrost är inget för mig. Jag skaffade min första espressomaskin för mer än tjugo år sedan, men har aldrig ägt någon mer exklusiv variant. Därför läser jag med intresse Testfaktas test av nio espressomaskiner, som i vanlig ordning publiceras i flera tidningar.

  Trots det höga priset blir helautomatiska espressomaskiner allt mer populära. Men det är stor skillnad mellan olika modeller och framför allt skiljer sig espressokvaliteten.

  Automatiken i det här fallet innebär att de tar hand om hela processen från rostad kaffeböna till färdig espresso. De maler kaffebönorna, doserar och packar pulvret i bryggenheten och pressar igenom uppvärmt vatten till en färdig espresso.

  Modellerna i testet har en prislapp på mellan 7500 till 13000 kronor. Lägger man så mycket pengar på en kaffemaskin så har man också rätt att förvänta sig en prestanda i toppklass.

  Viktigast är så klart att den ska göra gott kaffe men även skumma fluffig mjölk till cappucinon.

  Smaken skiljer sig mycket mellan modellerna. Bäst espresso gjorde en av testets dyraste maskiner från Electrolux som också kom tvåa i testet som helhet. Dock tar den ganska lång tid på sig att starta, något som kan vara ett stressmoment under hektiska morgnar. Testförloraren Philips blev sämst på espresso med betyget två. Allra bäst på lungo, alltså en espresso med mer vatten i, var testvinnaren Jura, också den en av testets mest kostsamma modeller med ett pris på cirka 13 000 kronor. Förutom att den var enkel att använda och hade många inställningsalternativ på kaffekvarnen, hade den dessutom kortast uppstartstid och fixade snabbt till en god espresso, enligt Testfakta.

  Sydsvenskan har en intressant biartikel till testet, där de intervjuar en kaffeexpert. Hans tips: Köp en kvarn. Det är i det färskmalda kaffet som den verkliga upplevelsen ligger.

  Jag kanske ska köpa en bra kvarn. Men någon automatisk maskin blir det nog inte.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.