Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bostadsbolag vill chockhöja hyrorna
  • Hyresförhandlingarna kan bli en rysare. Många bostadsbolag vill chockhöja hyrorna men Hyresgästföreningen hoppas kunna vädja till deras samhällsansvar för att hålla nere nivåerna, läser jag på SvD:s ekonomisajt E24.

    Bostadsbolagen är sena med att lämna sina hyreskrav till Hyresgästföreningen. Men de som har lämnat in sina krav vill höja hyrorna rejält nästa år, upp till tio procent.

    De senaste åren har hyreshöjningarna i genomsnitt legat på 1-3 procent per år. Men nu är läget så osäkert och bostadsbolagen har räknat på alla kostnader de kan tänka sig som kan höjas framöver; allt från kommunala avgifter till va-taxa, värmekostnader och ränta, enligt Hyresgästföreningen.

    – Det kommer att bli osedvanligt tuffa hyresförhandlingar i år. Men fastighetsägarna är långsiktiga och måste kunna hantera en besvärlig period utan att ta ut högre kostnader på hyresgästerna; om det etableras en högre hyresnivå kommer den inte ned, säger Barbro Engman, Hyresgästföreningens ordförande till E24.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:50

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.