Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hur nöjda är vi med teleoperatörerna?
 • Kvalitet, Telekom 04.11.2008

  Svenskarna har blivit mer nöjda med företag som levererar tele- och datatjänster, visar årets undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

  Rankingen av de olika företagen är i stort sett oförändrad från förra året, framgår det av en TT-artikel. Även SvD tar upp undersökningen.

  När det gäller mobiltelefoni är privatkunder mest nöjda med operatören Telia Sonera. Halebop, ägt av Telia Sonera, får högst betyg – 75,5. Tvåa ligger Telia Sonera självt med 69,7 tätt följt av Tele 2 med 69,3. Övriga operatörer, som Glocalnet och Optimal Telecom, buntas ihop i undersökningen och når 71,9. Sämst går Telenor, med 61,5.

  Telenor och operatören 3 har i år flest klagomål. Klagande kunder anser att de får bättre hjälp hos 3 än hos Telenor. Men generellt sett har kundnöjdheten ökat i år jämfört med fjolårets undersökning, med 1,6 enheter.

  Också företagskunderna är nöjda med Telia Soneras mobiltelefoni. Här vinner företaget med 68,8, långt före Telenor med 62,4. Telenor fick bottenbetyg i fjol, men har lyft sig kraftigt. Minst nöjda är företagskunderna med Tele 2, på 60,2.

  I fast telefoni vinner Optimal Telekom bland privatkunder, medan Telia Sonera toppar bland de dominerande operatörerna. Hos företagen får Telia Soneras fasta telefoni stryk av Phonera – med slutsiffrorna 67,2-66,9. Företagskunderna är minst nöjda med Ventelo, som får betyget 62,9.

  Telia Sonera har flest nöjda privatkunder i kategorin datakommunikation, betyget 68,1. God tvåa i listan hamnar Bredbandsbolaget, med omdömet 66,5.

  SKI har också, för femte året, frågat hur nöjda kunderna är med sina mobiltelefoner. Nokia rycker ifrån i toppen i år, och Samsung knycker andraplatsen från Sony Ericsson – men Siemens och LG är långt efter som fyra och femma, enligt TT.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:28

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.