Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya friska miljarder att spela för
 • Anfall är bästa försvar. Det konstaterar Jonas Brodd på PPM-doktorn som tycker det är bra köptillfälle i PPM-portföljerna efter den senaste tidens kraftiga börsfall, läser jag i SvD. Även TT har en artikel om spelpengarna.

  Från den 9 december kommer det in nya pengar på svenskarnas PPM-konton. Totalt ska drygt 27 miljarder kronor placeras. Pengarna placeras i de max fem fonder som spararna senast valt. I snitt har varje sparare drygt 5 000 kronor med ett maxbelopp på cirka 9 000 kronor.

  Beloppets storlek bestäms av inkomsten i fjol. Även om PPM-pengarna bara utgör en liten del av den totala pensionen så har också den delen krympt. Den genomsnittliga PPM-fonden har sedan årsskiftet backat med närmare 30 procent, enligt tidningen.

  Jag har egentligen aldrig förstått varför vi ska vara tvungna att spela med en del av våra pensionspengar. Jag har en stark misstanke om att det beror på en nyliberal tanke om att tillföra mer pengar till börsmarknaden. Tillväxt är allt! Men lycka till, går det åt skogen beror det inte på någon annan än dig själv!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:50

 • En Kommentar

  • ox skriver:

   Du är inte ”tvungen att spela”. Är du verkligen så korkad att du inte vet att det finns korta räntefonder?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.