Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SJ ändrar biljettsystemet
 • Allmänt 08.11.2008

  Efter hård kritik ska SJ nu stoppa möjligheten att sälja billiga tågbiljetter vidare i spekulativt syfte, berättar TT. SvD har en egen artikel om ändringen.

  Biljetterna det handlar om säljs för 95 kronor styck tre månader före avgång och många av dem har sedan visat sig säljas vidare på internet till betydligt högre priser.

  Biljetterna kommer i fortsättningen att vara personliga och bara giltiga på tågen tillsammans med legitimation. Enligt Aftonbladet ska det nya systemet införas någon gång under det första kvartalet 2009.

  Själva systemet med lågprisbiljetter som stiger i pris när avresedatumet närmar sig kvarstår, skriver TT.

  SvD har också en artikel om biljetthandeln.

  Det känns lite galet. Det finns en fullt legal biljetthandel också. Om jag har en biljett och av någon anledning inte kan resa, måste jag ha möjlighet att sälja den. Alla biljetter är inte ombokningsbara, eller möjliga att lösa in. Går det inte att kolla om någon person köper många biljetter, till många avgångar, i stället?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:33

 • En Kommentar

  • Blaha skriver:

   Hoppas SJ ändrar sig i denna fråga. Dom har absolut inget att göra med vem som reser vart! Låt oss slå vakt om åtminstone de onödiga integritetsingreppen. Detta är ett sådant. Motmedlet står inte i proportion till problemet.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.