Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler slår i taket för a-kassan
  • Privatekonomi 11.11.2008

    En svensk månadslön är ofta mer än 18 700 kronor som är taket i arbetslöshetsförsäkringen. Andelen av de arbetslösa som slår i taket i arbetslöshetsförsäkringen är rekordhög, berättar Ekot.

    Nya siffror från Arbetslöshetskassornas Samorganisation, som presenteras nästa vecka, pekar på att tre fjärdedelar eller 75 procent får ut mindre än 80 procent av sin tidigare lön i ersättning och det handlar om före detta heltidsarbetande som nu blivit arbetslösa.

    Siffrorna förstärker också bilden från i början av året ytterligare, då sju av tio arbetslösa slog i taket i arbetslöshetsförsäkringen.

    De senaste sex åren har de som inte fått ut 80 procent ökat konstant.

    Lönerna har ju stigit med omkring tre procent varje år samtidigt som högsta dagersättning i a-kassan legat still sedan 2002 och till och med sänkts för den första tiden som arbetslös, enligt Ekot.

    Om så många som tre fjärdedelar slår i taket borde det vara dags att se över reglerna. Men tyvärr visar regeringen ingen vilja i den riktningen.

    Uppdatering: Även DN har en artikel om saken

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:46

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.