Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dela bredband med grannen!
  • En bredbandsanslutning kostar ett par, tre hundralappar i månaden. Du utnyttjar sällan hela dess kapacitet. Så ett spartips kan vara att gå ihop med grannen, och dela på en bredbandsanslutning.

    Det förutsätter visserligen att ni har en trådlös router, och trådlöst nätverkskort till datorn. Att dra en ethernet-kabel mellan hus eller lägenheter är oftast mer besvärligt.

    Men se för sjutton till att förbindelsen förblir privat, genom att använda kryptering, annars kan vem som helst ansluta till routern. Det kan i värsta fall ge bekymmer.

    DN har en artikel om att dela bredband, men deras förutsättning är att man har mobilt bredband. Det tycker jag verkar lite besvärligt, ett mobilt bredband vill man ju kunna ha med sig. Då blir det lite svårt att dela.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:20

  • En Kommentar

    • Robban skriver:

      Det är emot alla bredbandsleverantörers regler att dela deras bredband med någon annan utanför ditt eget hushåll. Detta ska man vara medveten om.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.