Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mindre fett och salt i julskinkan – och mindre smak
  • Allmänt 17.11.2008

    Årets nyhet bland julskinkorna är rekordsund, berättar ATL. Fettmängden är minimal och rimningen har gjorts med hälsosammare och mindre mängd salt.

    Från den här veckan finns Scans senaste julskinka i butikerna. Fjolårets ekologiska julskinka, som blev en hit, finns kvar i sortimentet. Men i år får den räkna med skarp konkurrens av hälsoskinkan som döpts till Må Gott.

    Scan har noga tagit reda på konsumenternas önskemål om julskinkan. Man vet att 28 procent är på jakt efter en mager skinka. Årets nyhet innehåller 3 procent fett och är förstås nyckelhålsmärkt. Priset blir högre än för den vanliga skinkan, 110 kronor per kilo.

    – På Må Gott julskinka är allt synligt fett borttaget. Vi har också använt andra styckningsdelar till den som innanlår och ytterlår/rulle. Det innebär att då finns det inte något insprängt fett i skinkan, säger Martin Pardell produktchef vid Scan till ATL.

    Jag ber att få protestera, och kommer inte att köpa den. Den har nämligen alla förutsättningar att ha mindre smak. Insprängt fett ger nämligen smak, oavsett köttbit. Och det allra mesta fettet stannar dessutom i pannan eller kastrullen, när köttet tillagas. Det här blir motsvarigheten till det som köksproffsen kallar ”blankt” kött, som saknar insprängt fett. Det brukar bättre kockar välja bort.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.