Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Patentmedicinen Xango olaglig
  • Patentmediciner är en klassiker. De sades hjälpa mot allt. En av de moderna varianterna, Xango, har nu fått Läkemedelsverket att reagera. Försäljningen är olaglig, säger verket i ett pressmeddelande.

    Xango fyller all krav på en klassisk skojarmedicin. Xango, egentligen Mangostan-juice, är otroligt dyr, sägs hjälpa mot allt och säljs via internetsidor och halleluja-möten. Skojare som säljer undermedlet hittar du till exempel här, här och här.

    Bland oss konsumentjournalister är Xango en modern klassiker. Radioprogrammet Kaliber har också gjort ett reportage om skojeriet. Det är skönt att Läkemedelsverket äntligen vaknat.

    Egentligen upphör jag aldrig att bli förvånad. Dyra och verkningslösa patentmediciner har sålts i flera hundra år. Ändå verkar det fortfarande finnas en marknad. Människan verkar älska att bli lurad.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:10

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.