Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sängar testade – dyrt inte bäst
  • Testfakta har testat åtta mjuka sängar i prisspannet 6 000 till drygt 22 000 kronor – både vad gäller bekvämlighet och hållbarhet. Som vanligt publiceras testet i flera tidningar, som GP, HD och DN.

    En sängs komfort beror bland annat på hur väl den lyckas fördela trycket. Betygsättningen baseras på testresultatet för resårbotten och bäddmadrass tillsammans, eftersom man ofta köper båda i ett paket. Men om möjlighet ges kan ett smart sätt vara att själv pussla ihop den mest prisvärda varianten. Testfaktas test visar nämligen att bäddmadrasserna kan göra både från och till för komforten. För testvinnaren Ekens bidrog bäddmadrassen till det höga omdömet. För Ikea drog däremot bäddmadrassen ned betyget då den minskade sängens bekvämlighet kraftigt. Ikeas säng fick därmed sämst betyg när det gäller tryckfördelning.

    Men en säng ska inte bara vara bekväm. Den som köper en säng för flera tusen kronor förväntar sig att den ska hålla ett tag, även om barnen leker i den.

    Alla sängarna klarar motsvarande 10-12 års normalanvändning utan att förlora för mycket i mjukhet och höjd. När det gäller hållbarhet finns däremot många brister. Flera sängar fick brutna bottenribbor. Sämst av alla klarade sig Dux. När sängen sprättats upp efter utförda tester hittades flera fjäderbrott i resårbotten. I kombination med en stukad sängkant gav detta Dux ett streck i hållbarhetsmomentet vilket också medförde en sistaplats i testet som helhet, enligt Testfakta.

    Testfakta oc samtliga tidningar har tabeller som sammanfattar resultaten. Men en enkel slutsats blir att det inte är priset som är avgörande.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 20:05

  • En Kommentar

    • Lars skriver:

      Synd att inte Tempurmadrasser var med i testet. Har man en sådan kan man enligt mitt förmenande ha vilken säng som helst under. Till och med en stum spånskiva.
      Jag har haft en Tempurmadrass i över 10 år och aldrig sovit så bra. Ibland sover man ju inte hemma och märker skillnaden. Det skulle vara intressant att se madrassen i en jämförelse med olika sängar. Personligen tror jag att den skulle ”sopa mattan” med vilken säng som helst.
      Någon som känner till ett test där Tempur är med?

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.