Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tjänstebilen blir billigare
 • Det blir billigare att ha en tjänstebil nästa år. Förmånsvärdet minskar med upp till 350 kr i månaden, läser jag på DN:s motorsajt Alltommotor.

  Det står klart sedan statslåneräntan under fredagen noterats till rekordlåga 2,89 procent. Det kompenserar mer än väl att basbeloppet, den andra rörliga parameter som ingår i förmånsvärdeskalkylen, höjs med 1 800 kr till 42 800 kr.

  – Att som idag koppla förmånsvärdet till basbeloppet och statslåneräntan är ett förlegat system, som varken speglar dagens faktiska bilkostnad eller bilens miljöegenskaper, vilket kanske är den viktigaste parametern vid bilvalet idag, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilskonsulten Ynnor.

  Den nuvarande beskattningen av förmånsbilar infördes 1997 och syftet med systemet var att storleken på förmånsvärdet ska motsvara kostnaden att själv äga motsvarande bil, enligt sajten.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.