Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En ännu enklare mobiltelefon för funktionshindrade
 • Telekom 16.06.2007

  DoromobilJag har tidigare bloggat om en mobiltelefon som är anpassad för äldre. Nu kommer DORO med en mobiltelefon anpassad för funktionshindrade. Den ska vara speciellt lämplig för personer som har svårt att röra på fingrarna och de med dåligt minne.

  HandlePlus 324gsm har bara sju stora knappar. Det finns inget teckenfönster. Mobilen har inbyggd högtalarfunktion och levereras med headset. Ringsignalen kan ställas extremt ljudligt, upp till 105 dB(A). Den är bara gjord för att ringa, och ta emot, vanliga samtal.

  Fem av knapparna är snabbval för telefonnummer. De är de enda nummer som kan ringas upp och de måste förprogrammeras på SIM-kortet.

  Varningsflagg måste dock hissas för att det av någon anledning inte verkar gå att använda vilken operatör som helst. Enligt produktbladet fungerar luren med de svenska operatörerna Tele2Comviq, Halebop och Telenor.

  Passningstiden uppges vara 160-200 timmar, taltiden 2-3 timmar. Priset anges till ca 1000 kronor.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.