Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Människans Resurser AB – ett skojarföretag
 • I höstas gjorde jag ett reportage från Hälsomässan. Där visades de sedvanliga prylarna, örterna och pillrena som gör dig vackrare, friskare och smalare. Men det verkliga trollerinumret stod företaget Människans Resurser AB för.

  De sålde en platta som du kan lägga din mat på. Slå på strömbrytaren och vips, efter fem minuter blir matvarorna ekologiska. Enligt broschyren gör apparaten Ekologia plus maten hälsosammare, förbättrar smakämnen och gör till exempel vin godare. Detta åstadkoms, enligt samma broschyr, med elektromagnetiska fält.

  Företaget sålde också liknande plattor som ”producerade naturliga energifält, gör luften ofarlig för människan och neutraliserar elektromagnetiska fält”. Manickerna kostade tre tusen kronor styck.

  Vetenskapen bakom detta är höljd i dunkel. De hänvisar bara till den okände professor Gariaevs teorier och att ”ett enormt arbete har lagts ner på att kartlägga energifälten hos de giftiga ämnen som finns i dagens mat, luft och vatten”. Troligtvis kan du få lika stor effekt genom att vifta på öronen. Företaget är snarast aspirant på årets skojarpris.

  Om hälsomässan och hälsobranschen ska betraktas som seriös måste sådant ogräs rensas bort. Gå inte på rent skojeri, ta reda på fakta. Men fakta finns inte i kvälls- och veckopress!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:57

 • 4 Kommentarer

  • Åke Gren skriver:

   Läste i senaste numret av Råd&Rön om något som verkar vara skumnt. Jag tycker sånt här skräp borde bort från marknaden. En skymf mot alla de som odlar ekologiskt. Nej denna produkt kan inte vara annat än en bluff.

  • […] har tidigare bloggat om det här skojarföretaget. De säljer allehanda produkter under samlingsnamnet Protection. Manicker […]

  • ignoranta skriver:

   ni personer är ju ignoranta personer som säkert går till sjukhuset och kränger i er massa piller när ni får en förkylning.

   Det finns mycket saker ni aldrig kommer fatta för man måste ha lite i huvudet. Det är synd att folk ska gå och klanka ner på alternativa metoder för att hålla sig frisk. Ni är fan säkert vanliga svennar.

   Testa produkterna innans du går och säger att saker är skit som din blogg. Tack och hej

  • Carl skriver:

   ignoranta: Om man skulle gå på dina kriterier skulle vi fortfarande bota sjukdomar med åderlåtning. Det fanns säkert människor som ansåg sig ha blivit hjälpta med denna metod. I stället har forskningen visat är både farlig och verkningslös mot sjukdomar. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.