Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av höga barnstolar
  • Två höga barnstolar från Marinträ och stolen Sofus får underkänt i Vi Föräldrars test av höga barnstolar. De uppfyller inte den säkerhetsstandard som finns. Bäst i test fick stolen Sit från Brio, berättar Allt om barn.

    För att ett barn ska sitta säkert i en hög barnstol är det viktigt att stolen uppfyller den säkerhetsstandard som finns. Men ett test som Vi Föräldrar låtit göra visar att 3 av 9 testade stolar inte uppfyller säkerhetskraven.

    Sämst i test blev den klassiska barnstolen Sofus som inte längre säljs av de stora kedjorna, men som finns i många hem. Två höga barnstolar från Marinträ fick anmärkningar på säkerheten. Öppningen mellan rygg och sits är för stor vilket gör att barnet kan fastna när det sitter i stolen. Dessutom lever de inte upp till standardens minimimått när det gäller höjden på rygg- och sidostöd.

    Bäst i test fick stolen Brio Sit. Den fick totalbetyget 4,6 i testet och hade inga säkerhetsbrister.

    I testet bedömdes bland annat hållfastheten, farliga öppningar, klämrisken, höjden på rygg- och sidostödet samt stabiliteten, enligt Allt om barn.

    När jag kollade fanns testet ännu inte på Vi Föräldrars egen webbplats.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:16

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.