Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu kommer baksmällan
 • Allmänt, E-handel, EU, Skatter 16.06.2007

  Jag har tidigare varnat för en skattesmäll i samband med privatimport av vin och sprit. Detta mot bakgrund av en EU-dom i höstas där en vinklubb i Holland blev tvungen att betala holländsk punktskattskatt för det vin de importerat från Frankrike.

  Domen säger helt enkelt att du ska betala punktskatt i det land du importerar till, om du inte själv forslar varorna över gränsen.

  Nu kommer DN med nyheten att tullen har börjat hårdra detta och börjat samarbeta med andra länder för att komma åt dem som privatimporterat.

  – Vi tar hjälp av kolleger i andra länder. Vi kan göra en handräckningsbegäran och det har vi gjort i några upplägg, säger Mats Alriksson på Skatteverkets rättsavdelning till DN.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 15:12

 • 2 Kommentarer

  • […] har bloggat om det förut. Om du privatimporterar alkohol ska du betala punktskatt i det land där den förbrukas, det […]

  • Gary skriver:

   Det finns ett annat sätt: flytta ut ur Sverige. Där jag bor kostar en 5-liters bag-in-the-box utmärkt Alentejo-vin €7.65 och vill jag ha starkare varor betalar jag €7.00 för en 70-cl flaska VAT69.

   Hade jag rökt skulle ett paket cigaretter kostat mig €1.80.

   Jag har inte provat näthandel, tycker inte att det finns någon anledning…

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.