Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bankkunder luras med nattliga telefonsamtal
  • Säkerhetssajten Techworld berättar om en typa av bedrägerier jag aldrig hört talas om tidigare. Och just den ovanliga formen kan vara en anledning till uppmärksamhet.

    Polisen i Dalarna varnar för en ny form av bedrägerier riktade mot internetbankkunder, beräätar Techworld. Det rör sig om telefonsamtal i vilken uppringaren påstår sig vara från bankens ”IT-service”, och vill ha koder från kundens bankdosa. Bedragaren loggar sedan in på kundens nätbank och genomför överföringar till sitt eget konto, med de koder som han i telefonen får av bankkunden.

    I ett fall är det en person som blivit uppringd klockan tre på natten. Troligen för att många inte är i ett fullt klart tillstånd då och därigenom är lättare att lura. Den udda tidpunkten motiverar bedragaren genom att det för tillfället försvinner stora summor pengar från banken vilket kan drabba kunden.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:47

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.