Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sista bokrean?
 • Nästa års bokrea kan bli den sista. Nätbokhandeln tänker inte följa Bokhandlareföreningens regler, som skulle skapa en konkurrens på lika villkor mellan nätet och den fysiska bokhandeln, läser jag i DN.

  Nu är det fullt krig mellan nätbokhandlarna och de fysiska bokhandlarna. Striden gäller nästa års bokrea som hotar att bli den sista där den samlade bokbranschen deltar.

  – Ett gemensamt startdatum är förstås en poäng om man ska hålla kvar intresset för en hundraårig tradition, säger Förläggareföreningens vd Kristina Ahlinder.

  Adlibris, Bokus och Bokia.se har gemensamt beslutat att strunta i Bokhandlareföreningens regler för bokrean 2009. Föreningen vill stoppa möjligheten att göra förhandsbeställningar före starten den 24 februari. Dessutom vill Bokhandlareföreningen vänta med utdelning av reakataloger till tre dagar före reans start – tidigare kom den två veckor i förväg, skriver DN.

  Förhandsbeställningar har man alltid kunnat göra. Dessutom fattar jag inte varför vi ska behöva vänta på reakatalogen. Båda åtgärderna verkar ha införts av Bokhandlareföreningen för att minska konkurrensen från nätbokhandlarna. Åtgärderna ger ingenting för mig som konsument, bara nackdelar.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:31

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.