Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svenska pensionspengar i USA-bedrägeri
 • Skandalen kring finansmannen Bernard Madoffs pyramidspels-liknande fond växer. Och nu visar det sig att en halv miljard av nordiska pensionssparares pengar i Nordea kan försvinna, rapporterar Ekot.

  För svenska pensionssparare är det omkring 100 miljoner kronor som riskerar att gå förlorade efter att Bernard Madoffs bluffbolag havererat.

  Det är ännu oklart om de andra svenska bankerna har några exponeringar mot Madoff, men Finansinspektionen diskuterade frågan på måndagsförmiddagen för att se om man ska agera och i så fall på vilket sätt.

  Amerikanen Bernard Madoff satt tidigare i Nasdaqs styrelse och var en etablerad rådgivare, men har sammantaget svindlat bort ungefär 400 miljarder kronor.

  Förenklat var tricket att han använde nya investerares pengar för att ersätta de, som redan fanns i systemet. Fonderna växte, kunderna blev fler och ingen tycks ha misstrott Madoffs affärer, men i själva verket fanns det inga pengar att betala tillbaka till dem som kom sist in.

  Även SvD:s E24 har en artikel om bedrägerierna.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.