Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen förbereder ny lag om sms-lån
  • Lagstiftning, Regeringen 18.12.2008

    Krav på kreditprövning och mindre aggressiv marknadsföring. Det kan ingå i den lagskärpning som regeringen förbereder för sms-lån, läser jag i Riksdag och departement.

    – Regeringen vilar inte på hanen. Vi håller på att arbeta fram ett förslag någorlunda skyndsamt så att vi har ett förslag att diskutera efter årsskiftet, sade justitieminister Beatrice Ask som svar i en interpellation (fråga i riksdagen).

    – Jag tycker att företag som utan kreditprövning beviljar lån mitt i natten borde få skylla sig själva och inte få driva in pengarna, sade Monica Green (s).

    – Vi diskuterar att få en kreditprövning även på dessa mindre lån. Vi diskuterar även marknadsföringen som ju är mycket mer aggressiv än vad vi drömt om. Här kan vi kanske göra någonting, sade Beatrice Ask som samtidigt inte tror att lagstiftningen löser alla problem, enligt R&D.

    Att jag tycker att sms-lånen är en modern form av ocker framgår av bloggen. Att regeringen, trots påstötningar från både Kronofogden och KoV, ännu inte gjort något är en skandal, trots löften som dessa. Något borde ha hänt för länge sedan.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 15:44

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.